Gyakran Ismételt Kérdések

“Tanárként felkészült és inspiráló vagy, csak ajánlani tudlak minden Theta iránt érdeklôdônek!”

– Nagy Szilvia, ThetaHealing® Magyarország Hivatalos Képviselő

 

Van aki nem érti es van aki már tudja, miért is imádom a ThetaHealinget:-)! Remélem hamarosan Te is közéjük tartozol!!!

Értesítés tanfolyamokról, programokró, kedvezményekről: Hírlevél  - kattints rá

Nem tudok eléggé hálás lenni a tanáromnak Nagy Szilviának és testvérének Orsolyának, hogy elhozták a módszert Magyarországra ill. annak, akitől a módszerről hallottam. Az alábbiakban Szilvi válaszai találhatók:

Sokan kérdezték tőlem a THETAHEALING módszerrel kapcsolatban az alábbiakat:
1.) Miért eltérő az árunk más weboldalaktól?
2.) Miért eltérő a tanfolyami tematika különböző weboldalakon?
3.) Milyen tematikája van egyáltalán? Mire kell odafigyelni?
4.) Hol lehet hivatalosan olvasni a technikáról magyarul?
5.) Mi kell a “Thétázáshoz” és mit jelent ez egyáltalán?
6.) Hogyan zajlik egy konzultáció? Hány alkalomra van szükség?
7.) Honnan tudom, hogy Theta Agyhullámban vagyok?
8.) Mit jelent az, hogy “Letöltés”?
9.) Mit jelent az, hogy “Ásás”?
10.) Mit jelent az, hogy “Izomteszt”?
11.) Mit jelent az, hogy Feltétel Nélküli Szeretet – mindenkit szeretni kell?
12.) Miért ilyen fura ez a Theta Meditálás? Lehet így meditálni egyáltalán?
13.) Mi van, ha nem érzek semmit? Kell-e érezni egyáltalán valamit?
14.) Mit jelent az, hogy több szinten dolgozunk?
15.) Én nem vagyok spirituális, de változtatnék életemen. Tudtok segíteni?
16.) Nekem nem működik a Vonzás Törvénye, az általam eddig használt módszerek!
17.) Használhatom a technikát más technikákkal, modulokkal együtt?
18.) Milyen hierarchikus viszony van a Theta Healing-ben?
19.) Vannak nálatok Guruk?
20. Nem szekta a Theta Healing? Vannak negatív vélemények az interneten róla!
21.) Kik taníthatják, mit jelent az, hogyha valaki konzulens, instruktor és milyen lehetőségek, kötelezettségek vannak számukra?
22.) Szilvi, Te szoktál meditálni, angyalokkal beszélgetni? Milyen tapasztalataid vannak az elmúlt évekből, adnál valamilyen tanácsot?
23.) Ajánlanál valamilyen szakirodalmat, könyveket, videokat? Köszi előre is!

Válaszom -a módszer Magyarországi Képviselőjeként, a Theta Healing Tudományok Mestere fokozat birtokában- a következő:

1.) Miért eltérő az árunk más weboldalaktól? 

1.) A technika létrehozója Vianna Stibal, ő és az amerikai irodája határozza meg a nemzetközi árakat. Ez az európai térségben pl. az Alap DNS tanfolyam esetében 300-350 Euro. További info a 21.) pontban.

2.) Miért eltérő a tanfolyami tematika különböző weboldalakon?

2.) A www.thetahealing.hu oldal az, ami hozzám tartozik, ezen a tanfolyami tematikák teljesen megegyeznek az amerikaival.
Egy Theta Healing Instruktornak kötelessége a Theta Healing Kézikönyvben (munkafüzet) leírtakat tanítania anélkül, hogy kivenne vagy hozzátenne bármit (pl. kihagy részeket, mert nem szereti/érti/ vagy nem ért vele egyet, vagy más modulokból hozzátesz).

3.) Milyen tematikája van egyáltalán? Mire kell odafigyelni?

3.) Konzulens képzés, Instruktor (tanár) képzés, Mesterképzés és a képzések legmagasabb fokozata: a Theta Healing Tudományok Mestere (Certificate of Science Fokozat.
Végezhető tanfolyamok: Alap, Haladó, Teremtés és Bőség, Szivárványgyerekek,
Intuitiv Anatómia, DNS3, Betegségek-rendellenességek, Világgal való kapcsolatunk,
Lélektárs, RITMUS az Ideális súlyért, Haladó Ásás Technika, Az Élet Játéka, Állat gyógyítás, Növények gyógyítása, A Síkok Létezései, és további választható kurzusok.

Itt álljon Viannáék megjegyzése: tanácsos kidolgozni magunkból számos korlátozó, blokkoló hitrendszert, és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, mielőtt tanítani kezdjük a Theta Healing-et, amennyiben hosszútávon sikereket szeretnénk elérni általa, és a tanítása által – kiégés helyett.
Nagyon sok a spirituális csapda és olyan hitrendszer, amibe kezdőként (akár váratlanul is) bele lehet cuppanni, ilyen pl. “én vagyok a tudás egyedüli birtokosa”, “elvárom, hogy észrevegyétek, hogy nekem már nincs egom” (de van), “előbb gyógyítsd meg magad/legyen rendes kapcsolatod, stb. aztán foglalkozhatsz vele” (tanár tanácsa a tanítvány felé-abszolút tévesen!), stb. Tapasztalattal, gyakorlással és rengeteg önmunkával a Thetázás örömteli és játékos utazássá, életünk támogató, nagyszerű részévé válhat, ami a korlátokból, félelmekből kivisz – nem pedig azokból még többet ad.

4.) Hol lehet hivatalosan olvasni a technikáról magyarul?

4.) Hamarosan nyilvános lesz magyarul az összes magyarországi konzulenst és tanárt (instruktort) összefogó weboldal, ami teljesen egyezni fog a nemzetközi rendszerrel, valamint az első könyv kiadásra kerül. Addig is számos nyelven hozzáférhetőek az infok.

5.) Mi kell a “Thétázáshoz” és mit jelent ez egyáltalán?

5.) A “Thetazás” az, amikor valaki dolgozik magán vagy máson.
Pontosan ugyanannyira vagyunk képesek magunkon, mint családtagjainkon, ismerősökön és ismeretleneken dolgozni. Ha valakinek valamelyikkel problémája van: dolgozzon magán, vagyis “thetázzon magán”.
A Theta Healing módszer NEM igényel semmilyen kötelezettséget, sőt, azokat engedi el (fogadalmak, lélekszerződések, beavatások, eskük, stb.). Nem függ vallástól, kortól, nemtől, mindenki használhatja. A gondolatai és érzései mindenkinek “kéznél vannak”. A Theta Healing a SZÁNDÉK EREJÉT használja.
Aki Thetaval foglalkozik, teheti:
- nyitott vagy csukott szemmel, mindkettő egyenértékű, gyakorlattól függ
- ülhet, állhat,fekhet, zuhanyozhat, kocsmázhat, cigizhet, ehet, stb. Thetazás közben
- nem zár ki semmilyen vallást, más módszerekkel, orvosokkal, stb. hatékonyan képes együttműködni (személyektől függ)
- a módszer használói nem feltétlenül egészségesek, dolgoznak nagyszerű Theta konzulensek és tanárok akik pl. rákos betegek vagy azok voltak, ex-drogosok, exöngyilkosok, akiknek (mások szerint) romokban az élete, és azok is, akiknek (ránézésre) gyönyörű az élete. A “hitelesség” nem a szép szavakról és a tiltásokról szól, hanem arról, hogy megéled, aki vagy. Itt és Most. És akiknek találkozniuk kell, azok “úgyis összerezegnek”.
- hitrendszerekkel dolgozik: ha van valamin stressz, kioldhatja egy Thetas, ha akarja, ha nincs, kellemes életet! Ha valaki ezzel dolgozik, munkaként haszálja, ajánlatos, hogy dolgozzon a limitáló hiedelmein, meggyőződésein, és bár rövidtávon is elérhető sok csodálatos dolog, hosszútávon mindig megmutatkozik egy Thetas életében mindaz, amiben hisz. Rendkívül erőteljes módszerről van szó, még egyszer: ha valami korlátozó, az nem a technika, a technika azokat cseréli le – a tudatalattiban, tudatosan.

6.) Hogyan zajlik egy konzultáció?

6.) Először is a konzultáció helyszíne bárhol lehet, ami a kliens számára kényelmes. (Az én első hivatalos alkalmam idegen klienssel Sydneyben, egy gazdag kerület kávézójában indult és a tengerpart melletti füves területen ülve fejeződött be, legextrémebb pedig az az eset volt, aminek a vége egy budapesti 7-es buszjáraton zajlott.)
A konzulens részéről az a fontos, hogy ki tudja hagyni a személyes véleményét a történetből, a kliens számára pedig két kívánalom van: elhiggye, hogy létezhet megoldás a problémájára/higgyen abban, hogy képes a változásra és tudatosan megengedje, vagyis beleegyezzen a hitrendszercserékbe, letöltésekbe (ha képes rá, verbálisan). Mindenkinek tiszteletben tartjuk a Szabad Akaratát és csak engedéllyel dolgozunk.

A konzultáció kezdetekor a gyógyító átadja az irányítást a Teremtőnek a kezelés végéig. Miután a kliens elmondja, min szeretne változtatni, a konzulens megkezdi a munkát, vagyis leás a probléma gyökeréig, lecseréli az adott limitáló hitrendszereket, majd megtámogatja a új életérzéseket új érzelmi minták tanításával. A kliens MINDVÉGIG ÉBER MARAD – az egész kezelés tulajdonképpen beszélgetésként zajlik. Történhet személyesen vagy online, akár telefonon. Amikor befejeződik, a konzulens szétkapcsolódik a klienstől energetikailag, a kliens pedig feltöltődve, kellemes érzésekkel, pozitív kisugárzással távozik. Az energetikai munka kihat élete minden részére.
Egy – akár évek óta elhúzódó – probléma nagyon gyakran 1-3 konzultációval elengedhető. Én első alkalmakkor azt javaslom, várjunk 3-5 napot és utána nézzük, szükség van-e további kezelésekre. Sokszor már előbb érzékeljük a változást. Fontos az, hogy a kliens elismerje azokat a változásokat is, amiket aprónak, vagy másképp képzel el, mert ez továbblendíti a kívánt változás megélése felé (néha az “agy lemarad”).
Ezt a folyamatot és ennek a gyakorlati életben való alkalmazását tanuljuk meg az Alap DNS tanfolyamon, s eme tudást mélyítjük el a Haladó DNS2-n.

7.) Honnan tudom, hogy Theta Agyhullámban vagyok?

7.) Nem tudjuk biztosan, hogy 4-7Hz ciklusonként az agyhullámunk, mialatt Thetázunk, kivéve, ha van nálunk egy mérőeszköz. A Theta Healing a Szándék Erejével dolgozik, így elképzelhető, hogy eleinte Alfa-Thetaban, majd Thetaban, később Theta-Deltában tartózkodunk, miközben dolgozunk és ez folyamatosan változhat és változik is. Kétszer egy nap biztosan Theta-ban vagyunk: mielőtt elalszunk és miután felébredtünk.
A théta állapot gazdag képeket, inspirációt, rég elfelejtett emlékeket hoz elő és megnöveli a fogékonyságot. Ez már a mély meditáció állapota, az “áramlás” érzése, amikor az az érzésed támad, hogy a tested kiterjed a borödön kívülre. A Theta a tudatalatti küszöbe, fontos része a viselkedés megváltoztató programoknak. Használják drog és alkoholszenvedély kezelésére is. Ideális szuper-tanuláshoz, az elme átprogramozásához, álomra való emlékezésre és önhipnózishoz.
Mi NEM használunk semmit, semmiféle eszközt a fókuszált figyelmünk és a szándékunk erején kívül ezen állapot elérésére!

8.) Mit jelent az, hogy “Letöltés”?

8.) A Letöltések: AZONNALI érzelmi minták – avagy pozitív megerősítések – tanítása a tudatalattinak, tudatos tudatnak, Felettes Énnek, minden szinten (genetikai, lelki, történelmi és alap) és minden időben, minden molekulánknak, kvantumszinten.
A letöltéseket lehet adni és kapni nyitott vagy csukott szemmel, van aki érzi, van, aki nem érzékeli, mindegyik jó. Van aki azonnal elfogadja, van, aki nem, attól függ, mikor áll készen rá az illető (tudatalatti mintákról beszélünk!). A letöltés a fogadó számára megérkezik annak terébe (aurájába) és ha az illető egyetért vele, megkapja, ha nem, várakozik az energia. Befogadása lehet azonnali, 5perccel későbbi, vagy 500 évvel később. Természetesen dolgozhat rajta az illető.
Izomteszttel ellenőrizhető.

9.) Mit jelent az, hogy “Ásás”?

9.) Ásás: a Theta Healing módszer egyik ALAPJA. Gyökérproblémák feltérképezése tudatosan (éberen, nyitott szemmel, helyileg bárhol történhet) a tudatalattiban és azok azonnali cseréje, valamint az új hitrendszerek letöltésekkel való megtámogatása. A gyökérproblémák lecserélése azonnali változást hoz energetikailag, ám előfordulhat, hogy az agy nem tudja olyan gyorsan követni azt, ezért fontos ilyenkor mindennemű változás felismerése és tudatosítása, mely továbblendíti az energiákat.

10.) Mit jelent az, hogy “Izomteszt”?

10.) Izomteszt: a kineziológiában is használt teszt, ujjakon vagy álló helyzetben végezzük a Theta Healingben és energiatesztnek hívjuk őket.
Ha valakinek nem működik, dolgozhat rajta, letöltések/elengedésekkel, valamint ha arra koncentrál, ami működik, eközben tapasztalatot és gyakorlatot szerez, megjön az önbizalma, illetve hidratált: működik.
FIGYELEM! Az izomteszttel TUDATALATTI MINTÁKAT TESZTELÜNK!
A “Teremtő hangját”, a Mindenség válaszait: NEM.

11.) Mit jelent az, hogy Feltétel Nélküli Szeretet – mindenkit szeretni kell?

11.) A Feltétel Nélküli Szeretet nem jelenti azt, hogy mostantól mindenkit “szeretni” és pláne nem azt, hogy “kell”.
A Feltétel Nélküli Szeretet a legmagasabb rezgés az Univerzumban.
A Theta Healing módszer alkalmazásakor ezt az energiát használjuk a Tudatos Teremtéshez, változtatáshoz, mélyen fekvő gondolati és érzelmi minták feltérképezéséhez, lecseréléséhez, tanításához.
Ez az a rezgés, ami mindenben benne van és amiből minden atom és molekula áll.
A Feltétel Nélküli Szeretet Terében való munkánk során felszabadítjuk, megzabolázzuk, munkára fogjuk ezt az energiát és a Tiszta Szándékunk Erejével, valamint a Fókuszált Figyelmünkkel képessé tesszük magunkat ennek tudatos irányítására.
Ha megértjük, hogy milyen energiával, milyen térben dolgozunk, megértjük azt is, hogy nincs miért visszaélni vele vagy a képességeinkkel.
A Feltétel Nélküli Szeretet – avagy Isten, Végtelen Lehetőségek Tere, Kvantum Mező, Végtelen Intelligencia, ‘VAN’, Nagyszerű Én, Nullponti Energia, Forrás – azt jelenti, hogy egyre inkább elfogadjuk, szeretjük, tiszteljük, becsüljük magunkat, egyre inkább felismerjük kik vagyunk és megtaláljuk a Hozzánk Vezető Utat, s az Úton Önmagunkat, hogy ezáltal megengedjük a világnak (családnak, ismerősöknek és ismeretleneknek), hogy olyanok legyenek, amilyenek.
Azt jelenti, hogy képessé tesszük magunkat arra, hogy egyre kevésbé legyünk ítélkezőek, kritikusak, és meglátva a Lehetségest, Lehetőségeket teremtsünk általa. Megtaláljuk magunkban a Bőséget, Jól-Létet, Békét, amit a Világban keresünk, s ezáltal Bőség, Jól-Lét és Béke lesz Világunkban.

12.) Miért ilyen fura ez a Theta Meditálás? Lehet így meditálni egyáltalán?

12.) A Theta Healing meditálás, avagy vizualizálás nagyon egyszerű és gyorsan levisz Theta agyhullámba, illetve bevisz a Feltétel Nélküli Szeretet Terébe.
Országtól, népcsoporttól, vallástól, egyéntől függően nevezhető meditálásnak, vizualizációnak vagy fókuszált imádságnak, imának.
Ez az a Tér és hely, ahonnan dolgozunk, ahol létrehozzuk a változásokat, manifesztálunk: először energetikailag az érzéseink és a képzelőerőnk segítségével, majd megengedő ‘üzemmódban’ beengedjük a fizikai valóságunkba is mindazt, amit szeretnénk látni az életünkben.
Határ a saját képzelőerőnk és itt leginkább az életminőségünkről, életfelfogásunkról alkotott hitrendszer-átalakításról beszélünk, ezáltal természetesen számos, korábban lehetetlennek hitt dolgot képessé válunk megalkotni, létrehozni, megélni, vagy akár elengedni.
Gyakorlás útján – rendszerint a Haladó tanfolyamon, illetve nálunk sokszor az Alap tanfolyam végén – képessé tesszük magunkat arra, hogy ún. rövidített útvonalon, azonnal bekapcsolódjunk a Térbe, ahol a megszokott Tér és Idő ‘mögött’ dolgozunk (ahol egyidőben jelen van múlt-jelen-jövő). Természetesen ettől függetlenül élvezet a Fehér Fényben (FNSZ) fürdőzni meditációként, ellazulásként, akár lefekvés előtt, felkelés után, zuhany alatt, vagy egy buszon – látható, hogy semmiféle követelmény nincs arra nézve, hogy ezt milyen helyszínen, pózban, vagy körülmények között tegyük, ki-ki ízlése szerint. Ha valakit zavar, korlátoz valami (pl. zaj, hangzavar, hiszen ahogy fentebb írtam, bárhol, akár kocsmában, kórházban, vonatállomáson is Thetazhatunk), dolgozhat rajta – ha akar.

13.) Mi van, ha nem érzek semmit? Kell-e érezni egyáltalán valamit?

13.) Az érzésekről, érzékelésekről:
Van, aki érzékeli, érzi az energiákat, és van, aki nem. NEM KELL érezni semmit, egyéne válogatja. Van, aki érzi a letöltések energiáit, van, aki amikor dolgozik, érzi a saját testében a kliense energiáit és van, aki nem érez semmit. És az is lehet, hogy ez hétről hétre változik bennünk. Van, aki “tudja”, van aki “érzi”, van, aki “látja”, van “akinek hite van” – mindegyik JÓ! A Theta Healing fejleszti a pszichikai érzékeléseinket (tisztánlátás, tisztánhallás, stb.) és az intuíciót. Azért mert valaki intuitív, még nem jelenti azt, hogy a hitrendszerében takarít.

14.) Mit jelent az, hogy több szinten dolgozunk?

14.) A Theta Healing genetikai, mélygenetikai, történelmi (előző, jövő, paralel életek), ebben az életbeli hiteket, meggyőződéseket vizsgál, vesz észre, cserél, támogat, és mindezt EGYSZERRE és AZONNAL teszi.
Emellett mindannyian benne vagyunk számtalan csoporttudatosságban, azokat szintén észleljük, beazonosítjuk, elengedjük, szűrjük.
Mindenkinek számtalan hitrendszere van, amit hozott a családjából, az iskoláiból, különböző közösségekből, munkák révén, természetesen beletartozik ebbe, hogy milyen vallási hátterű az ország, a népcsoport és a család, milyen szemlélete van az illetőnek a jelenben, milyen meggyőződéseket szerzett élete, tapasztalatai során.

15.) Én nem vagyok spirituális, de változtatnék életemen. Tudtok segíteni?

15.) Nem “kell” “spirituálisnak” lenni. A Theta Healing működtetéséhez 2 dologra van szükség: a változtani akarás és a hit, miszerint megtörténhet. Teljesen mindegy, hogy a változtatni kívánó miben hisz, ha ELHISZI, hogy változtathat és van rá SZÁNDÉKA.
Erős szándék vagy hit nélkül IS működhet a Theta, hiszen képessé tesszük magunkat a változásra és változtatásra, tiszta szándékunk szerint.
Itt érdemes megjegyezni, hogy óriási különbség van a (tudatos) szándékunk és a mögöttes (tudatalatti mintákból álló) szándékaink között, valamint hatalmas a különbség aközött, amikor valamiről
- azt hisszük, hogy ‘azt hisszük’,
- azt gondoljuk, hogy ‘azt hisszük’,
- azt hisszük, hogy ‘azt gondoljuk’…. és…
- aközött, amit MEGÉLÜNK.
Visszatérve a Theta Healing technikára és a spiritualitásra: mindenki, aki az útját keresi, járja, vagy bármilyen téren változtatni kíván az életén, egészségtől kezdve párkapcsolaton át az anyagiakig, képessé tudja tenni magát arra, hogy megtanulja használni ezt az ENERGETIKAI módszert és nagyszerű csodás dolgokat tapasztaljon, már csak azért is, mert képessé válik akár azonnal nézőpontokat cserélni, a hozzáállásán változtatni a legkritikusabb helyzetben is – sokszor ez önmagában is csoda, és ami a következményeket illeti: kihat testi, lelki, szellemi és anyagi szinten életünkre.
A Theta Healing nem követeli meg senkitől, hogy
- módosítson életén akarata ellenére
- elváljon
- házasodjon
- le- vagy rászokjon bármilyen függőséget okozó szerről/szerre (cigi, alkohol, drog, társ/tanár/konzulensfüggőség, stb.)
- nem követel meg SEMMILYEN vallási/nemi hovatarozást, meditatív pózt..
- mindenki úgy élheti az életét, ahogy akarja vagy tudja, eközben Thetázhat.
16.) Nekem nem működik a Vonzás Törvénye, az általam eddig használt módszerek!

16.) Ha megváltoztatod a gondolataidat a világról, megváltozik a világod. Ez törvényszerű. Henry Ford híres mondása: “Akár azt hiszed hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” A “pozitív gondolkodás” kifejezés sokakat irritál. Valójában a Theta Healing nem kifejezetten erre koncentrál, hanem arra, hogy felfedezd magadban azokat a limitáló tudatalatti blokkokat, amelyek akadályoznak abban, hogy úgy éld az életedet, ahogy akarod, semlegesítsd azokat (elengedések, oldások) és megtámogasd magad pozitív érzésekkel, érzelmi mintákkal. A Letöltéseknek olyan ereje van, hogy akár a következő percekben tapasztalhatod hatásukat. Ha nem, mindig dolgozhatsz rajta.
Amennyiben a Theta Healing módszert a gyakorlatban alkalmazod, változik az életed.


17.) Használhatom a technikát más technikákkal, modulokkal együtt?

17.) Abszolut IGEN. A Theta Healing egyik nagyszerű előnye, hogy az ÉLET MINDEN TERÜLETÉN ALKALMAZHATÓ. Dolgozhatunk vele a sokakat érintő témákon: egészség, párkapcsolat, pénz, munka, valamint használva a kreativitásunkat, “megthétázhatjuk” az ingatlanunktól kezdve a vállalkozásunkon át a tárgyainkat, berendezéseinket. Erről bővebben a Haladó, a Szivárványgyerekek és a DNS3 tanfolyamokon tanulunk.

A japán képviselő az üzletemberekre, multicégekre, üzleti világra gondolva kifejlesztette a Game of Life – az Élet Játéka – nevű Theta Healing tanfolyamot, ami kifejezetten a vállalkozások hatékonyságát, sikerét és pénzügyi növekedését teszi lehetővé a célirányos hitrendszerek, gondolati és érzelmi minták cserélésével.

Minden típusú spirituális, ön- és személyiségfejlesztő, energia és energetikai módszerrel képes együttműködni a Theta technika, viszont önállóan is megállja a helyét akár vállalkozásként , akár életünk átformálására kívánjuk használni. 

18.) Milyen hierarchikus viszony van a Theta Healing-ben?

18.) A Theta Healing módszerben nincs klasszikus hierarchia. Nincs “titkos tananyag” – hiszen egyébként is mindenki a “saját szemüvegén át” látja, érzékeli a világot, és nincsenek “kiválasztottak”, “alacsonyabb és magasabb rangú tanítók” – a klasszikus értelemben.
A módszer különböző képesítéseket ad, a különbség annyi, hogy a Konzulensek egyéni konzultációkat tarthatnak, az Instruktorok pedig csoportos foglalkozásokat, tanfolyamokat is. Senki nem áll felette, illetve alatta a másik tanárnak, viszont (ahogy az az előbb említetettem, mindenki a saját szűrőjén – gondolati és érzelmi mintáin át – látja a világot) az nem mindegy, hogy egy ‘Thétás’ mennyit dolgozik magán.
A Mesterfokozat vagy a ThetaHealing Tudományok Mestere fokozat azt jelöli, hogy valaki halad a tanulmányaiban (ami nem jelenti feltétlenül azt, hogy dolgozik is magán).
Vianna Stibal azt állítja, hogy egy konzultációban a képzett konzulens 80%-ban (!) befolyásolja a konzultáció végkimenetelét. Mit jelent ez? Azt, hogy mennyire tud FÉLREÁLLNI, HÁTRALÉPNI a konzulens, mennyire képes átadni az irányítást a Teremtő Erőnek, Végtelen Intelligenciának és mennyire “takarítja” a hitrendszereit, cseréli limitáló meggyőződéseit. Ha dolgozik magán (ez az eredményes munka egyik feltétele), képessé teszi magát arra, hogy se a saját, se a kliens drámájába, traumáiba ne vonódjon bele egy kezelés alatt és a kliens a maximális előnyeit élvezze a munkának.
Az Intuitív Anatómia 3 intenzív hete remek alkalom erre a munkára.

19.) Vannak nálatok Guruk?

19.) Nincsenek Guruk. Választható konzulensek és tanárok vannak, illetve a tanároknak javasolt, hogy mindenkinek a jelentkezését elfogadják az egyes tanfolyamokon, ez alól talán kivétel lehet súlyos mentális probléma vagy droghasználat.

Bármelyik Theta végzettségséggel is rendelkezzen valaki, ha azt gondolja, mutatja, vagy abban hisz, hogy ő a “tudás egyedüli birtokosa”, “tőle függenek a diákok” (birtokolja a “diákjait”), “már mindenenen túl van”, (“megérkeztem”), “ő már eldobta az egóját” (a Theta-ban az Ego a barátunk, fontos része életünknek épp ugyanúgy, mint bármelyik másik részünk, aspektusunk), akkor ez azt jelzi, hogy beleragadt a különféle spirituális csapdákba.

A THETA HEALING NEM KÖT MAGÁHOZ SENKIT, SEMMIVEL. AZ INSTRUKTOROK SZABADON VÁLASZTHATÓK, JAVASOLJUK, HOGY PRÓBÁLJANAK KI TÖBB KONZULENST, INSTRUKTORT A T. ÉRDEKLŐDŐK.

Theta Healing KONZULENSKÉNT TÖREKEDEDNI KELL ARRA, HOGY A LEGMAGASABB INTEGRITÁSSAL DOLGOZVA, A LEHETŐ LEGGYORSABBAN ÉS A LEGJOBB UTON-MÓDON MEGOLDÁST KAPJON A VÁLTOZTATNI VÁGYÓ AZ ÉLETÉBEN, HA EZ 1 KEZELÉST JELENT KLIENSEKKÉNT, AKKOR IS. AMENNYIBEN EGY THETA KONZULENS ÚGY GONDOLJA, HOGY A KLIENSEITŐL, KEZELÉSEITŐL FÜGG A BEVÉTELE, A KLIENSEI A FELELŐSEK AZ ANYAGI HELYZETÉÉRT, JAVASOLJUK, HOGY DOLGOZZON MAGÁN. AZ UNIVERZUM VÉGTELEN BŐSÉGÉHEZ CSATLAKOZVA EGYETLEN EMBER FELELŐS A HELYZETÜNKÉRT: MI MAGUNK.

20.) Nem szekta a Theta Healing? Vannak negatív vélemények az interneten róla!

20.) Nem szekta. NEM FÜGG sem vallástól, sem nemtől, sem kortól, bárki képes használni. A módszer elengedő: ha van valamin stressz, ki tudjuk dolgozni, ha nincs, kellemes életet.

Igen, vannak negatív infromációk, vélemények, kommentek róla, mint ahogy bármiről (pl. Teréz Anya is kapott ‘negatív like-ot, azaz ‘nemtetszést’ a youtube-n). Nem kell és nem is lehet mindenkinek szeretnie, sem használni. Van, aki ahelyett, hogy dolgozna magán, vagy pl. bosszúból, az egyszerűbb utat választja, pl. negatív komment “hadjáratot” vagy a feljelentést. Vianna Stibal amerikai, valószínűleg nem ő az egyetlen, aki átélt már hasonlókat ilyen téren a hazájában. Egyébként a tanfolyamain elmesél számos érdekes történetet ezekről az esetekről. (Láttam egy viszonylag új interjút vele, először a vágott, majd a vágatlan verzióját. Az egyik ország “helyi Fókusz műsora” először a vágottat adta el szenzációként, sarlatánnak kikiáltva őt, majd eladták az eredeti felvételt is. Volt “egy kis” különbség.) Az Élet sokrétű és színes.
Az előítéleteiken, ítélkezéseken, megítéléseken, kritikákon, címkézéseken az 5 napos Világgal Való Kapcsolat tanfolyamon hatékonyan dolgozunk.

21.) Kik taníthatják, mit jelent az, hogyha valaki konzulens, instruktor és milyen lehetőségek, kötelezettségek vannak számukra?

21.) Mivel a hivatalos magyar honlap még nem online, a laikus érdeklődő számára nem tisztázott, hogy ki kicsoda.
Konzulensképzést a kizárólag (!) Vianna által képzett Instruktorok (Tanárok) tarthatnak.
Konzulensek konzultációkat tarthatnak 1-1 felállásban, Instruktorok pedig csoportfoglalkozásokat, tanfolyamokat, a konzultációk mellett.

Az árak kialakításában a képzett tanárok jelezhetik a saját magukról és megszerzett tudásukról maguk által alkotott értékelésüket.

A Theta Healing Konzulensi és Instruktori Tanfolyamoknak megközelítőleg egységes ára van világszerte. Vianna azonos áron képzi az Instruktorokat Mexikótól Indián át Ausztráliáig és tanfolyamaira akár 20-30 országból érkeznek jelentkezők.

A Theta Healing Konzulensi és Instruktori megállapodás részletesen kitér számos dologra, többek között a szerzői jogvédelemre, védjegyre, logohasználatra, stb., kérik ezek pontos betartását.
A Tanfolyamok tanítása után nincs jogdíj fizetés, nem franchise rendszerként működik.
Az árakat egységesen világszerte mindenhol, minden térségben, nemzetközileg ajánlja Vianna irodája. Tiszteletük hozzájárul a ThetaHealing növekedéséhez Magyarországon. A tanárok adhatnak ki ösztöndíjakat a tanfolyamokhoz, valamint részletfizetési lehetőségeket.

A Konzulensek maguk döntik el, mennyiért dolgoznak személyes konzultációkban,
Viannáék a következőt ajánlják:
1.tartsa tiszteletben a tudását, munkáját, tapasztalatát, magát és a kliensét az, aki ezzel a módszerrel dolgozik, nem beszélve Vianna és az ő munkájának tiszteletben tartásáról,
2. ne azzal akarjon versengeni, hogy alámegy mások árainak, hanem azzal, hogy kidolgozza magából a limitáló hitrendszereit (ilyen pl. az Áldozat szerep: “szegényeknek nincs pénzük”, a spirituális hierarchia: “én (jobban) tudom, hogy (mi) ez kell neked” (alábecslések/’gurufeeling’), Szegény én játszmák: “szegény magyarok”, stb.
Áldozat szerepből áldozat attitűdöt lehet erősíteni, A Bőség Teréből/ Feltétel Nélküli Szeretet/ Végtelen Intelligencia / Isten/ “VAN” Teréből a Jól-Létét.

Ennek a technikának a használatával egyszerűen, gyorsan és hatékonyan a Tudatos Teremtés Mesterévé, a Saját Életed Mesterévé válsz. Ez a módszer elsősorban arra való, hogy megtaláld azt, Aki Vagy, hogy Azzá válj, Aki Igazán Lehetsz, hogy egy olyan Életet élj, amilyet Igazán Szeretnél.
Másodsorban szól az információk továbbadásáról (tanításról).
A Theta Healing megtanít Téged arra, hogy KÉPESSÉ TEDD MAGAD MINDARRA, AMIT EL SZERETNÉL ÉRNI AZ ÉLETEDBEN. AHOGYAN AZT TE SZERETNÉD.
Javasoljuk, mielőtt konzultációra, tanfolyamra mész, tájékozódj körültekintően.

22.) Szilvi, Te szoktál meditálni, angyalokkal beszélgetni? Milyen tapasztalataid vannak az elmúlt évekből, adnál valamilyen tanácsot? 

22.) A Theta Healing tanulmányaim elején én is azt a célt tűztem ki, mint amit először az ausztrál tanáromtól hallottam kb. 4 éve: 24/7-ben Theta állapotban lenni. Nem szoktam meditálni egyáltalán abban az értelemben, hogy leülök naponta 15-25percekre (lótusz vagy törökülésben, mint régen, 7 éven át egy meditációs csoportban, Sydney-ben), hanem törekszem arra, hogy az ébren töltött óráimat egyre inkább ebben a térben töltsem.
Tanítom, hogyan lehet felvenni a kapcsolatot Angyalokkal, Felettes Én-nel, eltávozott vagy éppen még meg nem született Lelkekkel, Univerzális Törvényekkel, Belső Vezetőkkel és imádom, hogy belehangolódhatok akár 2 mp alatt az Akasha Krónikákba (Feljegyzések Csarnoka), mégis én leginkább a Teremtővel szoktam “egyenes adásban lenni”.
Ez annyit jelent, hogy a Teremtés Legmagasabb Energiájából lehívom az információt, vagy cserélek, letöltök. Ezt úgy lehet elképzelni, mint a MATRIX című filmben, mikor Neo-t Morpheus megtanítja kung fu-zni és Neo azonnal neki is áll. Kb. így töltünk le – hiszen a gondolat gyorsabb, mint a fénysebesség és a Theta Healing gyakorlatilag kvantummechanika -, és kb. ilyen gyors tud lenni a hatása, azért jó odafigyelni, mit kérünk – mert megkapjuk!
Mit tanácsolok? Pár éve ausztrál állampolgárokká váltunk, akkor meg kellett tanulnunk az Ausztrál Nemzeti Dalt. Ekkor megcsináltam az Ozzi-Magyar Himnusz összehasonlítását (a blogomon fent van), majd a mi Magyar Himnuszunk hitrendszer-elemzését.
Gyakorlatilag ugyanaz tükröződik le napjainkban: a sok tehetség, inspiráció, szív, lélek, tudás mellett ott a bűnhődés, bűntudat, bűntetéstől való félelem, szégyenérzet, tehetetlenség, beragadottság-érzés, félreértett büszkeség, kommunikációs problémák, félreértett szeretet, Isten elutasítása/általa való elutasítottság-érzés, holott gondolati- és érzelmi mintáinkat tekintve keresztény ország vagyunk, még ha oly sokan választanak mást jelenleg – és ez mind megmutatja magát abban többek között, hogy élmezőnyben vagyunk szív-és érrendszeri betegségekben a világ egyik legdepressziósabb országaként.
Amikben hiszünk.. és…nagyon sokszor az, amiben ‘idegből’ azt hisszük, hogy nem hiszünk (mert akkora stressz van rajta!) teremti a valóságunkat, ugyanaz a sztori, mint sokszáz éve.. csak napjainkban mások a “díszletek”.
“Szilvikém, milyen szeretet?” kérdezik, amire a válaszom: “amivel 2.53 mp alatt rákot lehet gyógyítani”. “Neked könnyű” – hát, ja  ”Te még hiszel a csodákban?” szokták kérdezni.. nos, most kezdek csak igazán hinni, napi szinten jelen vannak már az életemben!
Tehát van munka bőven  Bármennyit dolgozhatunk magunkon, a hitrendszerek, az életről alkotott meggyőződések anyáink-apáink genetikai vonalai révén, népcsoportilag, lelkileg bennünk vannak nagyon régóta, DNS szinten hordozzuk őket.
Önmunkát tanácsolok, teljesen mindegy, milyen módszerrel: ami szórakoztató, játékos, örömteli, ami egy Életmóddá válhat! Amennyiben a Theta Healing-et használjuk: használjuk arra, hogy ÉLÜNK, célokat állítunk fel, élvezzük a PILLANATOT, megtaláljuk az Örömet a Jelenben, bármilyen is az, ne pedig problémák keresésére, gyártására, megoldására. Egészen más Áldozat/Szegény Én játszmákból teremteni, mint a Bőség, avagy FNSZ teréből. Tudom, mert kipróbáltam
Még valami: ha a pénzzel-pénzen szeretnénk dolgozni: Önszereteten és Önbecsülésen dolgozzunk, és a LEHETŐSÉGEKRE fókuszáljunk! Amikor Test-Lélek-Szellem összhangban Van, Egységben vagyunk Magunkkal és az Istenivel, a bőség automatikusan kezd áramlani az életünkbe, a legváratlanabb helyekről. Engedjük meg magunknak, hogy észrevegyük és be is engedjük magunkhoz!

23.) Ajánlanál valamilyen szakirodalmat, könyveket, videokat? Köszi előre is!

23.) Természetesen, amiket nagyon szeretek, többek között:
Gregg Braden, Dr. Bruce Lipton, Esther-Abraham Hicks könyvei és videoi, Orin DaBen: Teremts pénzt, Dr. John F. Demartini: Pokoli Profit Mennyei Megnyugvás.”

Nagy Szilvi
Magyarországi Képviselő
Certificate of Science
Mester Instruktor és Konzulens

Mi a ThetaHealing® – kattints rá

Mi történik a ThetaHealing® konzultáción? – kattints rá

ThetaHealing® tanfolyam – kattints rá

Theta Healing® tanfolyamokról VISSZAJELZÉSEK – kattints rá

ThetaHealing® konzultációkról VISSZAJELZÉSEK – kattints rá

 

ThetaHealing® és ThetaHealer® a THInK bejegyzett védjegyei a www.thetahealing.com oldalon.