A mediáció előnyei

V I S S Z A J E L Z É S E K
"és egyébként köszönök mindent!! a hozzáállásod, segítőkészséged, kedvességed!!"
„Szeretném megköszönni mind azt amit értem tett ebben az évben!!! Ön nélkül elvesztem volna!! Nem is tudja micsoda erőt adott nekem ahhoz, hogy elviseljem azokat a csapásokat melyek személyemet érték!!! Hálával tartozom Önnek nagyos sok hálával!!!”
„Nagyon köszönöm kimerítő godolatai, sorait!!"
„sok hasznos tanács felkeltette az érdeklődésemet! Szerintem sokat ki fogok próbálni belőle!!!!”
„Először is nagyon szépen köszönöm a gyors és lényegre törő segítségét, jó volt olvasni a sorait."
„Hogy segített-e???? El nem mondhatom milyen sokat!!! Hogy csinálja??? Két mondattal helyre rakja lelkivilágom!!!! Irigylem a Párját!!!”
„Az eddigiekért én nagyon hálás vagyok"
„...azt is megjegyezte hogy nagyon jó hatással volt rám, kedves Nikoletta. ”
„Nagyon szepen koszonom a biztato szavakat ilyenkor ez is nagyon sokat segit.”
„nagyon köszönöm a gyors reagálását. Másodszor pedig azt,hogy talán sikerült egy kicsit jobb belátásra bírnia ezzel a pár gondolattal.”
"Önnek köszönhetően sokat változtunk egymás irányába, ismerjük a másik "szeretetnyelvét", ez is már komoly előrelépés, úgy gondolom. Ja,és még egy valami. x-vel együtt mindketten őszintén mondjuk, Önben egy roppant kedves, szeretetre méltó embert ismertünk meg, aki képes volt akár pár óra után is mély nyomot hagyni bennünk, s amivel már most gazdagabb az életünk."
„Megírtam …nek is, hogy elmentem Önhöz és milyen hasznos volt.”
„Azt kell mondanom, hogy nagyon megnyugtatott az Önnel folytatott beszélgetés; nagyon nagy szükségem volt (van) arra a megértésre és elfogadásra, amit tanúsított irányomba.”
„Meg egyszer koszonom a tamaogatast.”
„És Ön ebben rengeteget segített nekem, amiért nem győzök hálásnak lenni."
„Köszönöm, hogy hívhattam!!”
„…bár a férjem türelmének és szeretetének köszönhetem ezt a változást de Ön nélkül nem sikerült volna! Köszönöm ,hogy tartotta benne a lelket a legnehezebb időszakokban és nem hagyta hogy feladja.”
„Másként látok ma már és ezt Önnek köszönhetem!! tényleg őszintén sajnálom, hogy nem előbb találoztunk!!!!!"
„Nagyon hálás vagyok a soraiért, amiket szívből köszönök."
„engem az győzött meg, amiket az Ön oldalán olvasgattam"
„Már nagyon vártam ezt a személyes találkozást és nagyon örültem hogy sokat tudtunk beszélgetni. Engem nagyon feltöltött. Olyan érzésem volt mintha egy rég nem látott ismerőssel beszélnék egyszóval nagyon jól éreztem magam. Köszönöm!”
"Niki, nagyon köszönünk mindent!"
„Végtelenül hálás vagyok, hogy ennyit foglalkozik velem, velünk!!”
„Mindent nagyon köszönök!!!!! Az egy hónappal ezelőttihez képest a kedvem sokkal jobb, sokkal pozitívabb a gondolkodásom!!! Nem tudok eléggé hálás lenni!!!!”
"Szia Niki!:-) Köszönöm Neked a sok támogatást és segítséget!!! Rengeteg erőt adtál! :-) puszillak"
„Úgy érzem mindenképpen meg kell köszönnöm ismét a segítséget, az iránymutatást"
„Köszönöm kedves leveleit, nagyon hasznosak!!! Mindig nagy izgalommal várom.. :) … Tegnap este a levele elolvasása után minden átfordult bennem pozitívba, … Nagyon-nagyon köszönök mindent!”
„És Ön annyira szimpatikus lett nekem..."

Képzésemet követően részt vettem néhány bírósági válóperes tárgyaláson. Azóta még inkább úgy gondolom, hogy óriási lehetőség ez a módszer és égetően nagy szükség van rá, hogy minél többen megismerjék.

Amit tanultam elméletben, azt megtapasztalhattam a valóságban. Átéltem a jelentőségét, mekkora értéke van a mediáció során a bizalmasságnak; hogy nem az ember feje fölött döntenek; hogy milyen fokú érzéketlenség-felkészületlenség lehet egy tárgyalás alkalmával, ami miatt újabb hónapokkal húzódik a per.

Szomorú. Döbbenet. Meglepő. Érthetetlen. – sokszor ezek jutottak eszembe. Láttam “szép” válást is, ahol az volt a sajnálatra méltó, hogy talán menthető lett volna.

Ha lehetne, minden válni készülő párt elküldenék egy tárgyalásra, tényleg ezt akarják-e?

A mediáció egyik előnyét az egyik per érintettje fogalmazta meg a legjobban nagy sóhaj közepette a tárgyalást követően:

„ 18 hónapig tartott csak ez a házasság és már huszonvalahány hónapja tart a per.”

Összefoglalva a mediáció előnyeit:

- gyors és békés egyezség, lelkileg megterhelő, akár évekig tartó bontóperes viták nélkül, hiszen az ülések között nem telnek el hónapok, a tárgyalásokkal szemben.

- csak olyan megállapodás születik, amely minden érintett számára előnyös és méltányos

- segít a kialakult helyzet feldolgozásában

- a válást követő új élet kialakítása könnyebb általa

- a döntés joga mindvégig az érintettek kezében van, önmaguk határozzák meg sorsukat, nem egy idegen dönt a saját és gyermekeik élete felett

- 100%-ig bizalmas

- nem kell idegen emberek előtt bizonygatnunk az igazunkat, nem kell mások előtt mentegetőzni

- a felek nyugodtan mehetnek a tárgyalásra, nem kell attól tartaniuk, mivel próbálkozik a másik, hogyan döntenek a sorsuk felett

- költségkímélőbb, mint egy hosszan tartó pereskedés

- egyébként is szomorú élethelyzetünk nem nyomja rá bélyegét a mindennapokra, a hangulatunkra, az egészségünkre; nem veszi el figyelmünket a munkánkról

- a született Megállapodások betartása rendszerint megtörténik, hisz az érintettek saját maguk hozták meg a döntést, a végeredmény csak rajtuk múlik

- a mediációban viselkedési szabályok vannak, így a felek nem tehetnek egymásnak sértő, bántó megjegyzéseket, amelyek csak elmélyítenék a konfliktust

- az eljárás megindítja az esetleges elakadt kommunikációt

- elkerülhetők a feszültséggel teli hónapok, akár évek

 

Végső soron csak nyerni lehet általa: energiát, időt, pénzt, kapcsolatokat.

 

- Küldetésem az, hogy minél több kapcsolat működjön úgy, ahogy az az adott párnak megfelelő és minél több gyermek cseperedjen fel Anya és Apa mellett is, egy CSALÁDban!!! -

Kérem olvassa el a Bemutatkozás menüpontot is!

 

Kérdés merült fel Önben? Keressen nyugodtan az elérhetőségeimen! Online konzultációs lehetőség.

(Én sem szeretem, ha heteket kell várni, hogy valakihez eljussak + ha SOS dologról vagy gyerekekről van szó, olyankor főleg igyekszem mielőbb időpontot adni … szóval lehet keresni bátran! Ezúton is köszönöm mindenkinek az ajánlásokat!)

Várom szeretettel:

Ruff Nikoletta

 

Telefon: +36-20-950-9779;  E-mail: nikoletta.ruff@gmail.com