A mediáció előnyei

V I S S Z A J E L Z É S E K
„...azt is megjegyezte hogy nagyon jó hatással volt rám, kedves Nikoletta. ”
„Az eddigiekért én nagyon hálás vagyok"
„Először is nagyon szépen köszönöm a gyors és lényegre törő segítségét, jó volt olvasni a sorait."
"és egyébként köszönök mindent!! a hozzáállásod, segítőkészséged, kedvességed!!"
„Másként látok ma már és ezt Önnek köszönhetem!! tényleg őszintén sajnálom, hogy nem előbb találoztunk!!!!!"
„Köszönöm kedves leveleit, nagyon hasznosak!!! Mindig nagy izgalommal várom.. :) … Tegnap este a levele elolvasása után minden átfordult bennem pozitívba, … Nagyon-nagyon köszönök mindent!”
„Szeretném megköszönni mind azt amit értem tett ebben az évben!!! Ön nélkül elvesztem volna!! Nem is tudja micsoda erőt adott nekem ahhoz, hogy elviseljem azokat a csapásokat melyek személyemet érték!!! Hálával tartozom Önnek nagyos sok hálával!!!”
„nagyon köszönöm a gyors reagálását. Másodszor pedig azt,hogy talán sikerült egy kicsit jobb belátásra bírnia ezzel a pár gondolattal.”
"Niki, nagyon köszönünk mindent!"
"Többször elolvastam előző leveleit, és meg kell, hogy mondjam, sokat segítettek abban, hogy át tudjam állítani gondolataimat."
„Meg egyszer koszonom a tamaogatast.”
„Végtelenül hálás vagyok, hogy ennyit foglalkozik velem, velünk!!”
„Hogy segített-e???? El nem mondhatom milyen sokat!!! Hogy csinálja??? Két mondattal helyre rakja lelkivilágom!!!! Irigylem a Párját!!!”
„Nagyon köszönöm kimerítő godolatai, sorait!!"
„És Ön ebben rengeteget segített nekem, amiért nem győzök hálásnak lenni."
„sok hasznos tanács felkeltette az érdeklődésemet! Szerintem sokat ki fogok próbálni belőle!!!!”
„…bár a férjem türelmének és szeretetének köszönhetem ezt a változást de Ön nélkül nem sikerült volna! Köszönöm ,hogy tartotta benne a lelket a legnehezebb időszakokban és nem hagyta hogy feladja.”
„És Ön annyira szimpatikus lett nekem..."
„Már nagyon vártam ezt a személyes találkozást és nagyon örültem hogy sokat tudtunk beszélgetni. Engem nagyon feltöltött. Olyan érzésem volt mintha egy rég nem látott ismerőssel beszélnék egyszóval nagyon jól éreztem magam. Köszönöm!”
"Szia Niki!:-) Köszönöm Neked a sok támogatást és segítséget!!! Rengeteg erőt adtál! :-) puszillak"
„engem az győzött meg, amiket az Ön oldalán olvasgattam"
„Nagyon hálás vagyok a soraiért, amiket szívből köszönök."
"Önnek köszönhetően sokat változtunk egymás irányába, ismerjük a másik "szeretetnyelvét", ez is már komoly előrelépés, úgy gondolom. Ja,és még egy valami. x-vel együtt mindketten őszintén mondjuk, Önben egy roppant kedves, szeretetre méltó embert ismertünk meg, aki képes volt akár pár óra után is mély nyomot hagyni bennünk, s amivel már most gazdagabb az életünk."
„Azt kell mondanom, hogy nagyon megnyugtatott az Önnel folytatott beszélgetés; nagyon nagy szükségem volt (van) arra a megértésre és elfogadásra, amit tanúsított irányomba.”
„Megírtam …nek is, hogy elmentem Önhöz és milyen hasznos volt.”
„Mindent nagyon köszönök!!!!! Az egy hónappal ezelőttihez képest a kedvem sokkal jobb, sokkal pozitívabb a gondolkodásom!!! Nem tudok eléggé hálás lenni!!!!”
„Köszönöm, hogy hívhattam!!”
„Úgy érzem mindenképpen meg kell köszönnöm ismét a segítséget, az iránymutatást"

Képzésemet követően részt vettem néhány bírósági válóperes tárgyaláson. Azóta még inkább úgy gondolom, hogy óriási lehetőség ez a módszer és égetően nagy szükség van rá, hogy minél többen megismerjék.

Amit tanultam elméletben, azt megtapasztalhattam a valóságban. Átéltem a jelentőségét, mekkora értéke van a mediáció során a bizalmasságnak; hogy nem az ember feje fölött döntenek; hogy milyen fokú érzéketlenség-felkészületlenség lehet egy tárgyalás alkalmával, ami miatt újabb hónapokkal húzódik a per.

Szomorú. Döbbenet. Meglepő. Érthetetlen. – sokszor ezek jutottak eszembe. Láttam “szép” válást is, ahol az volt a sajnálatra méltó, hogy talán menthető lett volna.

Ha lehetne, minden válni készülő párt elküldenék egy tárgyalásra, tényleg ezt akarják-e?

A mediáció egyik előnyét az egyik per érintettje fogalmazta meg a legjobban nagy sóhaj közepette a tárgyalást követően:

„ 18 hónapig tartott csak ez a házasság és már huszonvalahány hónapja tart a per.”

Összefoglalva a mediáció előnyeit:

- gyors és békés egyezség, lelkileg megterhelő, akár évekig tartó bontóperes viták nélkül, hiszen az ülések között nem telnek el hónapok, a tárgyalásokkal szemben.

- csak olyan megállapodás születik, amely minden érintett számára előnyös és méltányos

- segít a kialakult helyzet feldolgozásában

- a válást követő új élet kialakítása könnyebb általa

- a döntés joga mindvégig az érintettek kezében van, önmaguk határozzák meg sorsukat, nem egy idegen dönt a saját és gyermekeik élete felett

- 100%-ig bizalmas

- nem kell idegen emberek előtt bizonygatnunk az igazunkat, nem kell mások előtt mentegetőzni

- a felek nyugodtan mehetnek a tárgyalásra, nem kell attól tartaniuk, mivel próbálkozik a másik, hogyan döntenek a sorsuk felett

- költségkímélőbb, mint egy hosszan tartó pereskedés

- egyébként is szomorú élethelyzetünk nem nyomja rá bélyegét a mindennapokra, a hangulatunkra, az egészségünkre; nem veszi el figyelmünket a munkánkról

- a született Megállapodások betartása rendszerint megtörténik, hisz az érintettek saját maguk hozták meg a döntést, a végeredmény csak rajtuk múlik

- a mediációban viselkedési szabályok vannak, így a felek nem tehetnek egymásnak sértő, bántó megjegyzéseket, amelyek csak elmélyítenék a konfliktust

- az eljárás megindítja az esetleges elakadt kommunikációt

- elkerülhetők a feszültséggel teli hónapok, akár évek

 

Végső soron csak nyerni lehet általa: energiát, időt, pénzt, kapcsolatokat.

 

- Küldetésem az, hogy minél több kapcsolat működjön úgy, ahogy az az adott párnak megfelelő és minél több gyermek cseperedjen fel Anya és Apa mellett is, egy CSALÁDban!!! -

Kérem olvassa el a Bemutatkozás menüpontot is!

 

Kérdés merült fel Önben? Keressen nyugodtan az elérhetőségeimen! Online konzultációs lehetőség.

Várom szeretettel:

Ruff Nikoletta

 

Telefon: +36-20-950-9779;  E-mail: nikoletta.ruff@gmail.com